-

Kapcsolatfelvétel

Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft

E-mail:
palyazat@nyugatpannon.hu
Kapcsolatfel...

Kapcsolatfelvétel1

Pintér Zsolt, cégvezető

közgazdász, projektmenedzser, pályázatíró, tanár, állami pályázatértékelő szakértő

E-mail: palyazat@nyugatpannon.hu

Telefon:  +36 30 693-7066 (kérem, hogy elsősorban e-mailben, illetve az alábbi űrlap kitöltésével vegye fel a kapcsolatot cégünkkel)

Facebook: https://www.facebook.com/zsolt.pinter.963Pályázati hírek

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül - GINOP PLUSZ-3.2.1-21-

2021.08.27.A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül  - GINOP PLUSZ-3.2.1-21-

Amit a pályázatról tudni érdemes

A felhívásra mikro-, kis- és középvállalatok pályázhatnak abban az esetben, ha rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel. Továbbá a nagyvállalatok is részt vehetnek rajta, esetükben pedig 2 teljes lezárt üzleti év az elvárás. Mivel GINOP Plusz, ezért a Pest megyei, valamint a vidéki vállalkozások támogatási kérelmeit bírálják el.

A pályázatok benyújthatóak önálló, valamint együttes kérelemként. Előbbi esetében a pályázó kizárólag saját munkavállalói számára valósít meg egy vagy több, belső vagy vásárolt szolgáltatásként megvalósuló „külső” képzést, utóbbinál pedig beszállítói integrátor pályázhat. Az együttes kérelem a beszállítói integrátor saját munkavállalóinak és a beszállító(k) munkavállalóinak közös képzését tartalmazza. Az ilyen kérelemben foglalt képzések is lehetnek belső, vagy vásárolt szolgáltatásként megvalósuló külső képzések.

Munkavállalók képzése

Pontosan milyen képzések számolhatóak el? A felhívás ezt négy pontban különbözteti meg:

Szakmai ismeretre irányuló képzések: olyan képzések, amely szakmai képzés vagy részszakmára felkészítő szakmai oktatás, vagy valamely foglalkozás, munkakör, vagy munkatevékenység magasabb szintű végzéséhez szükséges kompetencia megszerzésére, fejlesztésére irányul. Ilyen lehet például a létesítmény energetikus, a raktárvezető, gyártósori eszközök összeszerelési, vagy targoncavezetői képzés.

Soft skill képzés: a munkaerő-piacon széleskörűen alkalmazható kompetenciák megszerzésére, vagy fejlesztésére irányuló képzés. Ez szakmától, ágazattól független. Például kommunikációs képzések, vezetői készségek fejlesztését célzó tanfolyamok, vagy projekt alapú csapatmunka képzés.

Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés: olyan képzés, amely digitális technológia használatához vagy alkalmazásához szükséges kompetencia megszerzésére, fejlesztésére irányul. Többek között ide sorolhatóak az irodai szoftverek elsajátítására való képzések, CNC programozási ismeretek, vagy java programozói ismeretek megszerzésére irányuló képzések.

Nyelvi képzések: a nyelvtudás és nyelvvizsga megszerzéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása, nyelvi képzéseken, tanfolyamokon keresztül.

Fontos kitétel, hogy mikro-, kis – és középvállalatok esetében legalább 3 fő, nagyvállalatok esetében legalább 8 fő képzése szükséges a támogatás megigénylésére.


A támogatás

Az elszámolható költségek közé tartozik magának a képzésnek a költsége, valamint a képzésen való részvétel miatt kieső munkaidőre jutó bruttó bér – tehát, a támogatás összege képzési költségből, valamint bértámogatásból áll. Utóbbi igénylése opcionális!

Az egy főre jutó maximálisan elszámolható képzési költség 200 000 Ft, ami bizonyos szempontok teljesülése esetén (hátrányos helyzet, Szabad Vállalkozási Zóna, kiemelt ágazat, IKT képzések) 300 000 forintra is felemelhető.

A támogatás összege nagyvállalatok esetén maximum 100 millió Ft, mikro-, kis és középvállalkozások esetén maximum 50 millió Ft.

A támogatás mértéke nagyvállalatoknál 50%, mikro- és kisvállalkozásoknál 70%, középvállalkozások esetében pedig 60%.

Jelenleg a felhívás társadalmi egyeztetés alatt áll, várhatóan a támogatási kérelmek 2021. szeptember 15-től válnak benyújthatóvá.Vissza az előző oldalra!
Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft - Magyar