-

Kapcsolatfelvétel

Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft

E-mail:
palyazat@nyugatpannon.hu
Kapcsolatfel...

Kapcsolatfelvétel1

Pintér Zsolt, cégvezető

közgazdász, projektmenedzser, pályázatíró, tanár, állami pályázatértékelő szakértő

E-mail: palyazat@nyugatpannon.hu

Telefon:  +36 30 693-7066 (kérem, hogy elsősorban e-mailben, illetve az alábbi űrlap kitöltésével vegye fel a kapcsolatot cégünkkel)

Facebook: https://www.facebook.com/zsolt.pinter.963Pályázati hírek

Akár 70%-os támogatás KKV-k innovációs tevékenységére - GINOP Plusz 2.1.3-24 - TERVEZET

2024.05.31.Akár 70%-os támogatás KKV-k innovációs tevékenységére - GINOP Plusz 2.1.3-24 - TERVEZET

Tervezetként már elérhető a legújabb támogatás innovációra, amely kifejezetten a mikro-, és kisvállalkozásoknak kínál pályázati lehetőséget. A GINOP Plusz 2.1.3-24 jelű pályázat célja, hogy ösztönözze a KKV-k innovációs tevékenységeit és segítse őket abban, hogy versenyképesebbé váljanak a piacon.

A pályázat célja, hogy támogassa a KKV-k innovációs képességeinek fejlesztését. A támogatás segítségével a vállalkozások képesek lesznek új, piacorientált projektek megvalósítására, ami hozzájárul versenyképességük növeléséhez és az S3 stratégiában szereplő kihívások kezeléséhez.

A pályázat keretében az alábbi üzleti folyamat innovációs tevékenységek támogathatók:

  1. Termelési és gyártási folyamatok innovációja

A vállalkozások olyan új, vagy jelentősen megújított üzleti folyamatokat valósíthatnak meg, amelyek lényegesen különböznek a korábbi eljárásoktól. Ez a fejlesztés hatékonyabb forrásfelhasználást, megbízhatóságot, rugalmasságot, megfizethetőséget, nagyobb kényelmet vagy könnyebb használhatóságot eredményezhet.

  1. Marketing és értékesítési innovációk

Új marketing-módszerek bevezetése, amelyek jelentős változást hozhatnak a terméktervezésben, csomagolásban, piacra dobásban, reklámozásban vagy árképzésben. Céljuk az értékesítés növelése és új piacok megnyitása.

  1. Logisztikai innovációk

Innovációk bevezetése a logisztikai tevékenységek területén, amelyek javítják a vállalkozás működésének hatékonyságát.

  1. Szervezeti innovációk

Új szervezési módszerek megvalósítása a cég üzleti gyakorlatában, a munka szervezésében vagy a külső kapcsolatokban. Ezen fejlesztések hozzájárulnak a hatékonyabb munkaszervezéshez és új szervezeti struktúrák kialakításához. (min. 20 fő esetén)

Pályázók köre

A pályázaton minden magyarországi, legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkező mikro- és kisvállalkozás indulhat, beleértve a Budapest székhelyű cégeket is.

 Fontos, hogy az éves átlagos statisztikai állományi létszám az utolsó lezárt üzleti évben minimum három fő legyen. 

A kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok jogosultak a támogatásra, amennyiben az igényelt összeg nem haladja meg a kérelem benyújtását megelőző lezárt saját tőke összegét, illetve a projekt összköltsége nem lehet nagyobb az előző év árbevételének 50%-ánál.

A támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 50 millió Ft lehet.

A támogatás mértéke maximum 70% – de akár 90%-os támogatást is kaphat. A támogatás során elszámolható költségként szerepel a bérköltség is – amit a pályázó amúgy is kifizetne. Így az eszközbeszerzés akár 90%-os is lehet!

A pályázati felhívás két szakaszban, 2024. szeptember 3. és szeptember 30. között, valamint 2025. március 3. és április 22. között nyújt beadható.

A támogatási kérelem benyújtása előtt a vállalkozásoknak részt kell venniük egy innovációs tréningen, amelyet a Nemzeti Innovációs Ügynökség Zrt. térítésmentesen biztosít. A tréning célja a vállalkozások intelligens szakosodási készségeinek fejlesztése és ismereteik bővítése.

A projekt keretében üzleti folyamat innovációnak kell megvalósulnia, amely jelentősen különbözik a korábbi üzleti folyamatoktól, és amelyet a projekt fizikai befejezését követően be kell vezetni, alkalmazni és fenntartani.

A támogatható tevékenységek között szerepel a projekt előkészítéshez kapcsolódó szakértői tanácsadás, a szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségei, valamint a szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások költségei.

Az eszközbeszerzés költsége a projekt 70%-át is elérheti, beleértve a szoftvereket is. További támogatható költségek közé tartozik az immateriális javak beszerzése, az üzleti felhőszolgáltatás bérleti díja, valamint az átalányköltségek, mint például a projektmenedzsment, a hardver beszerzés, a nyilvánosság biztosítása és a rezsiköltségek.

A pályázóknak részletesen be kell mutatniuk a vállalkozásukban már alkalmazott üzleti folyamatokat, és le kell írniuk a projekt keretében tervezett új vagy továbbfejlesztett folyamatokat. A támogatott tevékenységek között szerepel a termelési és gyártási folyamatok innovációja, marketing és értékesítési innovációk, logisztikai innovációk, valamint szervezeti innovációk, például adminisztratív és menedzsment fejlesztések. 

A projekt megvalósítási időtartama 18 hónap, és a pályázóknak vállalniuk kell, hogy a projekt során minimum hat hónapig legalább egy fő női munkavállalót teljes munkaidőben foglalkoztatnak.Vissza az előző oldalra!
Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft - Magyar