-

Kapcsolatfelvétel

Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft

E-mail:
palyazat@nyugatpannon.hu
Kapcsolatfel...

Kapcsolatfelvétel1

Pintér Zsolt, cégvezető

közgazdász, projektmenedzser, pályázatíró, tanár, állami pályázatértékelő szakértő

E-mail: palyazat@nyugatpannon.hu

Telefon:  +36 30 693-7066 (kérem, hogy elsősorban e-mailben, illetve az alábbi űrlap kitöltésével vegye fel a kapcsolatot cégünkkel)

Facebook: https://www.facebook.com/zsolt.pinter.963Pályázati hírek

Borászatok támogatása

2020.04.19. 09:48Borászatok támogatása

A szőlőtermesztésnek, borkészítésnek, akárcsak a világon, így Magyarországon is nagy hagyománya van. Éppen ezért a pályázatoknak is célja a borászatok támogatása, hogy világszínvonalú borokat tudjon hazánk termelni.
Magyarországon több mint 20 borvidék található, amelyen számos pincészet tevékenykedik. A borvidékek részei a kultúrtájnak, amelyek fejlesztése és megőrzése kiemelt fontosságú. Azért, hogy a pincészetek termelései és folyamatai zökkenőmentesen tudjanak haladni, ezért időről időre jelennek meg borászatokat támogató pályázati kiírások.

 

Borászatok támogatása pályázattal – szőlőültetvények telepítése

A Vidékfejlesztési Program keretei között egészen 2020. augusztusig elérhető a borszőlőültetvények telepítését támogató pályázati kiírás, amelyre mezőgazdasági termelők pályázhatnak, akár kollektív beruházás keretei között is.

Támogatható tevékenység a borszőlő ültetvény telepítése. A legkisebb támogatható ültetvényméret 0,25 ha, a legkisebb támogatható táblaméret pedig 0,25 ha területnagyságúnak kell lennie. Mindezen túl önállóan nem támogatható tevékenységként pályázhatunk még öntözőrendszer vízellátását biztosító létesítmény kialakítására, öntözővíz-szolgáltató művek létrehozására, valamint a víztakarékos öntözési infrastruktúra kiépítésére.

A Közép-magyarországi régióban a támogatás mértéke 40%, míg a vidéki térségekben ez 50%. Projekttervet azonban csak az a borászat nyújthat be, amely a pályázat településlistájában szerepel. A fiatal mezőgazdasági termelőknek 10 százalékponttal nagyobb támogatási intenzitás jár, ugyanez igaz a kollektív módon végrehajtott projektet esetében is.

Egyéni projekt esetén a maximális igényelhető támogatás 75 millió forint, míg kollektív projekt esetén 150 millió forint.

 

Borpromóció támogatása 2020

A borok értékesítésének támogatására hirdette meg a kormány ezen felhívást. Mind a belpiaci, mind pedig a külpiaci promóció esetében 7 millió euró a keretösszeg. A felhívás belpiaci promóciónak tekinti az EU területét, külpiacinak pedig például az USA-t, az Egyesült Királyságot, Japánt, Kanadát, vagy például Oroszországot.

Belpiaci promóció esetében hegyközségek, két, vagy több borászati termelő által alkotott társulások, borágazati szakmai szervezetek, vagy ezek társulásai pályázhatnak minimum 20 ezer, maximum 3 millió euróra. Támogatható tevékenységek köré tartozik a vásárokon, rendezvényeken való részvétel, valamint a honlapos megjelenés fejlesztése és tájékoztató kiadványok legyártása.

Külpiac esetén a promóció szélesebb eszközrendszere alkalmazható. Erre hegyközségi szervezetek, bortermelők, több borászati termelő által alkotott társulás, borágazati szervezetek valamint ezek társulási pályázhatnak. Esetükben minimum 25 ezer, maximum 750 ezer euró lehet a támogatás mértéke.

A támogatási intenzitása mind a két promóció kapcsán 50%, a támogatás pedig utófinanszírozott. A programjavaslatok értékelése során fontos szempont lesz a borrégiós promóciós terveknek való megfelelés, amelyet az egyes borrégiók maguk dolgoznak ki és fogadnak el.Vissza az előző oldalra!
Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft - Magyar