-

Kapcsolatfelvétel

Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft

E-mail:
palyazat@nyugatpannon.hu
Kapcsolatfel...

Kapcsolatfelvétel1

Pintér Zsolt, cégvezető

közgazdász, projektmenedzser, pályázatíró, tanár, állami pályázatértékelő szakértő

E-mail: palyazat@nyugatpannon.hu

Telefon:  +36 30 693-7066 (kérem, hogy elsősorban e-mailben, illetve az alábbi űrlap kitöltésével vegye fel a kapcsolatot cégünkkel)

Facebook: https://www.facebook.com/zsolt.pinter.963Pályázati hírek

Soha nem látott mértékű források érkeznek a vállalkozások fejlesztésére

2020.09.15.Soha nem látott mértékű források érkeznek a vállalkozások fejlesztésére

Soha nem látott mértékű források érkeznek a magyar gazdaságba a vállalkozások fejlesztésére a 2021-2027-es európai uniós pályázati ciklusban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Dunakeszin.

György László a vállalkozásoknak tartott tájékoztatót, ahol bemutatta a 2021-27-es európai uniós források várható felhasználását.

Jelezte: még folynak Brüsszellel a tárgyalások, ezért egyelőre nem szeretnének a pályázati források nagyságáról számokat mondani. Elmondta viszont, hogy A MAGYAR KORMÁNY TERVEI SZERINT LESZNEK ÚGYNEVEZETT TÖMEGPÁLYÁZATOK, AMELYEKET NEGYEDÉVENTE HIRDETNEK MEG, ÉS EZEKRŐL 3-4 HÓNAP ALATT DÖNTÉSEK IS SZÜLETNEK.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkáraFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Az államtitkár tájékoztatása szerint a pályázatok nem a hagyományos rendszer szerint fognak működni, nem kell külön eszközre, foglalkoztatásra, digitalizációra, energiahatékonyságra, képzésre és más fejlesztési célokra pályázni, hanem CSAK MAGÁRA A BERUHÁZÁSRA, AMELYHEZ - A FELSOROLT - SZAKMAI RÉSZEK TARTOZNAK.

Így lesz a kis- és középvállalkozói (kkv) stratégia high-tech és zöld - mutatott rá az államtitkár.

Az ITM gazdasági államtitkára beszámolt arról, hogy lesznek továbbá úgynevezett kiválósági pályázatok. Ezek esetében, ha valaki vállalja, hogy az elkövetkező két évben a hozzáadott értékét 20, 30, 40, 50, illetve 60 százalékkal növeli, akkor pályázatát 4-6 hónap alatt elbírálva forrásokhoz tud jutni, DE MÁR A PÁLYÁZAT BEADÁSAKOR MEG TUDJA KEZDENI A BERUHÁZÁST.

György László kitért arra, hogy a pályázatok transformers pályázatok lesznek, ami azt jelenti, hogy A TÁMOGATÓI ÖSSZEGET A TÁMOGATÓI OKIRAT KIÁLLÍTÁSA UTÁN EGYBEN ODAADJÁK A VÁLLALKOZÁSOKNAK,egyelőre hitel formájában, és amint teljesülnek a feltételek, a finanszírozás vissza nem térítendő támogatássá alakul.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a magyarországi kkv-k adják az ország gazdaságának a gerincét, és biztosítják a munkahelyek nagy részét, ezért különösen nagy súlyt fektet a kormány ezekre a cégekre. Hozzátette, hogy az elkövetkező pályázati ciklusban Pest megye végre különálló régió lesz, ezért sokkal nagyobb uniós támogatásban részesülhetnek az itt működő vállalkozások, mint eddig.Vissza az előző oldalra!
Nyugat-Pannon Vállalkozásfejlesztési Kft - Magyar